IMG_20231120_174737-1024x768

A3 na skupu MYLAKE

A3 je sudjelovao na MYLAKE Aerospace Information Industry International Ecosystem Event 2023 koji se održao 20-21 Studenog u Chongqing-u, Kina, moto kojeg je bio “One Starry Sky, One Shared Future”. Na poziv organizatora predsjednik Slobodan Danko Bosanac predstavljao je A3.

Glavna okosnica skupa bila je naglasiti potrebu globalnih napora radi koordinacije aero-svemirske informacijske industrije s pojačanim povjerenjem i sinergijom među svim stranama. Skup je okupio više od 1,000 predstavnika kineskih lokalnih vlada, globalnih poduzeća u aero-svemirskom informacijskom industrijskom lancu i istraživačkih institucija iz zemlje i inozemstva.

Uspostavljen je International Alliance of Aerospace Information Industry, koji se sastoji od globalnih sveučilišta, poduzeća, investicijskih organizacija i istraživačkih institucija i nastoji izgraditi koordinacijsku platformu unutar industrije. Deset investicijskih institucija zajedno je pokrenulo fond zajednice od 100 milijardi juana (oko 14,03 milijarde američkih dolara). Fond će ulagati u aero-svemirsku  informacijsku infrastrukturu i ključna poduzeća.

Na okruglom stolu Industrial Talent Cultivation Slobodan Bosanac govorio je na temu New Space and Innovative Industry, posebno naglasivši na primjeru Hrvatske kako se mala zemlja može uklopiti u velike projekte kao što je odlazak na Mjesec i dalje u duboki svemir.

Povezane novosti

Natječaji AGI-a – Analytical Graphics Inc.

AGI – Analytical Graphics Inc., tvrtka iz SAD-a raspisuje natječaje koji su veoma zanimljivi našem

Informacije SME4SPACE o zarazi virusom COVID-19

Kako bi pomogli europskim malim i srednjim poduzetnicima svemirskog sektora u ovoj kompleksnoj i teškoj

Posjeta prof. Yi Li s Politehničkog sveučilišta Northwestern

Prof. Yi Li s Odjela za astronautiku Sveučilišta Northwestern Polytechnic u Xianu posjetio nas je