O Nama

Potreba za ljudskom zajednicom da bude stabilno i bogato društvo je biti kreativna u znanosti i tehnologiji, te da bude lider i globalno konkurentan.

Vizija

Potreba za ljudskom zajednicom da bude stabilno i bogato društvo je biti kreativna u znanosti i tehnologiji, te da bude lider i globalno konkurentan. Dva čimbenika određuju uspjeh; Kreativni obrazovani članovi zajednice i vodstvo s novim idejama. Za Hrvatsku, kao malu zemlju, s razumno obrazovanom populacijom, stoga je od najveće važnosti odrediti trendove na području znanosti i tehnologije koji su još uvijek u konceptualnoj fazi i poticati napore u tom smjeru. Komercijalizacija svemira je na globalnoj razini u ranoj fazi razvoja i Hrvatska ima priliku pridružiti se projektu i sudjelovati kao aktivni sudionik. To prije svega zahtijeva definiranje strateškog usmjerenja razvoja na području aero-svemira koja uključuje partnerstvo znanosti i tehnologije, kao i aktivnosti na području svemirske medicine, svemirskog prava i svemirskog turizma.

Misija

Istraživanje i razvoj

A3 potiče istraživanje i razvoj tehnologija, proizvoda i usluga u sektoru aero-svemira, osiguravajući ekonomsku i znanstvenu korist.

A3 je posrednik između znanstvenoistraživačkih institucija i gospodarskih subjekata koji su orijentirani na razvoj novih tehnologija za aero-svemirski sektor s ciljem podizanja profila domaćih aero-svemirskih aktivnosti na domaćoj i međunarodnoj razini.

Posredovanje

A3 je centar međusobnog povezivanja gospodarskih subjekata na domaćem i međunarodnom tržištu za industriju u sektoru aero-svemira.

A3 okuplja međunarodne agencije za aero-svemir čime se stvara okruženje u kojem su uključeni svi zainteresirani; industrija, akademija i javni sektor, i s time se omogućuje rast u ovom sektoru koji se brzo mijenja.

Obrazovanje i savjetovanje

A3 pruža poslovno-tehnološko savjetovanje za operatere i tijela državne uprave, stručnim tijelima koja iskazuju mišljenja o pitanjima od javnog interesa u području aero-svemirske tehnologije i povezanosti s potpornim znanstvenim i tehničkim disciplinama, obrazovanjem i popularizacijskim programima u sektoru aero-svemira.

A3 nadahnjuje i podupire obrazovanje i osposobljava rastuće generacije kvalificiranih stručnjaka i znanstvenika za aero-svemir.

Regionalna suradnja

Suradnja, a ne konkurencija, bit je uspjeha. Aero-svemirski sektor posebno je zahtjevan širokim rasponom znanja i vještina i bez njihove zajedničke razmjene među zemljama regije i šire, individualni napori jedne zemlje predodređeni su za neuspjeh. Ova opservacija je velika motivacija za A3 da okuplja napore aero-svemira u regionalnu suradnju.

Istraživanje i razvoj

Projekti i motivacija za projekte suština je naših aktivnosti.

Temelj svemirskog putovanja je koliko se korisnog tereta može prevesti s određenom količinom goriva. Taj omjer određuje budućnost odlaska u udaljene predjela svemira. Kemijski pogon još je uvijek temelj kretanja svemirom međutim za njega postoji granica kojom se taj odnos može postići u korist korisnog tereta; postoji ograničenje koliko se kemijske energije može dobiti po jedinici mase goriva. Elektromagnetski pogon nema tih ograničenja i bez njegovog korištenja budućnost svemirskog putovanja nije zamisliva.

Konzorcij

Partneri

Svemirski program A3 i Republike Hrvatske (Prijedlog)

Popularizacija

Jedna od najbitnijih aktivnosti u znanosti i tehnologiji (pa tako i naše asocijacije), jest javnosti prezentirati svoju djelatnost, dostignuća i važnost svog rada. U ovom modernom dobu obilježenom instantnim neprovjerenim vijestima (često i preuveličanim i pretjerano naglašenim radi komercijalnog interesa), od primarne je važnosti da se javnosti podnese pouzdana i razumljiva informacija.  Ova asocijacija se posebno obavezuje da u svom programu rada uključi i popularizaciju znanosti i tehnologije, s naglaskom na aero-svemirske teme.

Predavanja