Politika kolačića

Kolačići (Cookies), Kako i zašto ih koristimo?

Kolačići (Cookies) su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, tablet ili mobilni telefon) dok pretražujete internet uključujući web-mjesta PLUS i koje sadrže niz znakova u koje su postavljene otvorene ili kodirane informacije.

Kolačiće server šalje na Vaše računalo i ondje ih pohranjuje. Oni prije svega služe za identifikaciju računala s kojeg je otvorena neka internet stranica. Ako se prijavite na neku internet stranicu, kolačići služe kako bi serveru javili prijavu te provjerili prava za otvaranje određene stranice.

Pomoću kolačića može se poboljšati komunikacija između našeg servera i Vašeg računala te time olakšati korištenje naše internet stranice. Kolačići ne moraju biti samo od vlasnika internet stranice nego i od treće strane, npr. društvene mreže ili oglašivačke mreže.

Putem svog pretraživača imate mogućnost da Vam se prikažu kolačići s Vašeg računara, da izbrišete postojeće kolačiće ili da konfiguraciju podesite tako da se ne pohranjuju svi ili da se uopće ne pohranjuju kolačići. Obratite pažnju na to da neke funkcije (kao npr. prijava) neće funkcionirati ili neće ispravno funkcionirati, ako deaktivirate postavljanje kolačića.

Koliko traju kolačići?

Svaki kolačić ima svoj rok . Taj rok može biti u dalekoj u budućnosti. Zahvaljujući kolačićima može se pratiti put nekog korisnika preko različitih dijelova naše internet stranice te također putem drugih internet stranica.