Slika3-1024x468

Započela suradnja na projektu „Digitalna edukacija“ za jačanje organizacija civilnog društva i lokalnih zajednica

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je 16. veljače 2022. godine u Europskom domu u Zagrebu organizirao svečanu dodjelu ugovora o financiranju projekata organizacija civilnog društva.

Bespovratna sredstva su dodijeljena projektima iz Poziva namijenjenog  jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva koje su fokusirane na aktivnosti prilagođene potrebama lokalnih zajednica, pogotovo u kriznim situacijama. Ukupna vrijednost poziva je 120 milijuna kuna osiguranih za obrazovanje, zapošljavanje, socijalno uključivanje te dobro upravljanje na lokalnoj razini, dok su aktivnosti financirane iz Europskog socijalnog fonda (85%) te iz Državnog proračuna (15%) posredstvom Ureda za udruge.

Među 30 projekata koji su tom prilikom ugovoreni je i „Digitalna edukacija“ čiji je prijavitelj  Jadranska aero-svemirska asocijacija. Projekt će kroz 12 mjeseci provoditi u suradnji s partnerima: Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Igrom znanja, udrugom za digitalnu edukaciju i igru te Sisačko-moslavačkom županijom.

 

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 448.680,78 HRK.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

u ukupnom iznosu od 381,378.66 HRK.

Ukupni budžet Projekta iznosi gotovo 450.000 kuna, dok njegova vrijednost leži u jačanju ranjivijih skupina društva, kao šo su starija populacija koja je u riziku isključenosti te mladi učenici srednjih škola kojima nedostaje radno iskustvo za bolju zapošljivost. U aktualnim kriznim okolnostima je starija generacija više pogođena pandemijom, dok je u isto vrijeme i manje digitalno pismena. Uspostava mehanizama međugeneracijske solidarnosti i edukacije jedan od načina borbe za jednakost i smanjenje diskriminacije. Stoga će u provedbi Projekta sudjelovati učenici srednjih škola te štićenici doma za starije i nemoćne osobe u Sisku.

Projektom „Digitalna edukacija“ će se investirati u izobrazbu i unaprjeđenje kapaciteta zaposlenika i volontera udruga Prijavitelja i Partnera za neposredan rad u području obrazovanja, uključujući i prilagodbu poslovanja i edukacije. Unaprijedit će se tranzicija iz škole na posao kroz praktično usvajanje informacijsko-komunikacijskih tehnologija te razvoj trajnih digitalnih priručnika za obrazovanje. Također će se organizirati volonterska lokalna akcija na području Sisačko-moslavačke županije za korištenje digitalne igre u edukaciji starijih te za međugeneracijsko povezivanje.

Više informacija može se pronaći na:

https://udruge.gov.hr/vijesti/gotovo-14-milijuna-kuna-za-projekte-organizacija-civilnoga-drustva-u-podrucju-razvoja-lokalne-zajednice/5471

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-kapaciteta-ocd-a-za-odgovaranje-na-potrebe-lokalne-zajednice/

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Jadranske aero-svemirske asocijacije.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Povezane novosti

Na Pariškom mirovnom forumu predstavljena ESA-ina svemirska vizija

ESA-ina astronautkinja Claudie Haigneré prisustvovala je ovog vikenda Pariškom mirovnom forumu, predstavivši viziju Agencije za

Serija webinara SGAC Hrvatska, Epizoda 5: Sunčev sustav i daleka prostranstva – Znanstvena istraživanja u svemiru

Serija online predavanja „SGAC Hrvatska“ ima za cilj nadahnuti i motivirati studente i mlade stručnjake

Prof. Bosanac za Nacional: Prvi hrvatski satelit Perun 1 lansirat ćemo u svemir 2022.

SLOBODAN DANKO BOSANAC, fizičar sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković, objašnjava zašto je Hrvatska zadnja članica