Episode_04-Official_Webinar_Visual-1200x675-new-1024x576

Serija webinara SGAC Hrvatska, Epizoda 4: Od Sputnika do Starlinka – Svemir i Poduzetništvo

Serija online predavanja „SGAC Hrvatska“ ima za cilj nadahnuti i motivirati studente i mlade stručnjake u Hrvatskoj i šire u razvoju karijere u svemirskoj industriji. Pridružite nam se na četvrtoj epizodi o svemiru i poduzetništvu!

Inspirirani motivacijskim pričama nadarenih članova SGAC-a iz cijelog svijeta, tim SGAC-a u Hrvatskoj želi donijeti isto oduševljenje svemirom i osobnim razvojem i u Hrvatsku.

Serija od 8 online predavanja ugostit će lokalne stručnjake iz različitih područja poput svemirske znanosti i inženjerstva, politike, poduzetništva i drugih, te im pružiti priliku da prezentiraju svoje projekte, ideje i iskustva svojim vršnjacima.

Svi su dobrodošli sudjelovati, a na kraju svakog predavanja predviđeno je vrijeme za pitanja i odgovore.

A3 ima jasno postavljen cilj kontinuirano podržavati mlade generacije svih uzrasta – od osnovnoškolaca i srednjoškolaca do studenata i mladih stručnjaka. Iz tog razloga, A3 pokreće projekte i druge srodne aktivnosti kako bi mladi u Hrvatskoj mogli steći znanje, praktično iskustvo i vještine koje će im biti potrebne na budućem radnom mjestu – u svemirskoj znanosti ili industriji. A3 od svog osnutka prati i podržava rad SGAC-a u Hrvatskoj. Mladi ali i oni iskusniji članovi A3-a u ovom projektu zajedno sa timom SGAC-a surađivati će u pripremi sadržaja i organizaciji i provedbi online predavanja.

Ovim Vas putem toplo pozivamo da nam se pridružite!

Sva predavanja biti će održana na hrvatskom jeziku. Sva predavanja biti će održana online. Moguće je sudjelovanje uz prethodnu registraciju.

Četvrta epizoda pokrit će temu svemirskog biznisa što uključuje razgovor o povijesnoj perspektivi i ekonomskoj pozadini, razvoj svemirske tehnologije i inovacija, kao i industrijske trendove, posebno u NewSpace ekonomiji. Razgovarati ćemo o perspektivi razvoja svemirskog biznisa u Hrvatskoj i regiji i koji su programi financiranja dostupni. Bit će spomenute mogućnosti sudjelovanja na natjecanjima za mlade profesionalce u svemirskom sektoru. Budite tamo i pridružite se razgovoru.

Predavači četvrte epizode su:

Jeremija Hranjec, mag. geog. – iskusni voditelj projekata i konzultant za inovacije u Poslovnom inkubacijskom centru Europske svemirske agencije (ESA BIC Austria), koji ima bogato iskustvo u radu sa startup-ovima u svemirskoj industriji.

Mirta Medanić, mag. ing. ele. – voditeljica programa u tvrtci Amphinicy Technologies iz Zagreba i Luksemburga, koja ima preko 5 godina iskustva u pisanju i vođenju projekata sufinanciranih sredstvima iz EU fondova.

Webinar će završiti serijom pitanja i odgovora. Svaki sudionik moći će postaviti pitanje – stoga nemojte to propustiti!

Povezane novosti

Željko Ivezić postavljen direktorom izgradnje zvjezdarnice Rubin

[:en] Željko Ivezić, member of A3 Managing Board, has been appointed director of the construction

Budućnost tržišta dronova

Goldman Sachs ima najvišu prognozu = $100B USD do 2020 (od toga 70% za vojsku)

Održana prezentacija rada A3 polaznicima Strukovne škole Đurđevac

U petak, 5. travnja 2019. godine, u Strukovnoj Školi Đurđevac naš mladi tim koji čine