glex-1024x472

Konferencija globalnog istraživanja svemira GLEX 2020

Međunarodna astronautička federacija (IAF) sa zadovoljstvom vas poziva na Konferenciju globalnog istraživanja svemira (GLEX) 2020 koja će se održati u Sankt Peterburgu, Ruska Federacija, od 9. do 11. lipnja 2020. godine.

Konferenciju, koju organizira Međunarodna astronautička federacija (IAF) uz gostoprimstvo člana IAF-a ROSCOSMOS-a, okupit će vođe i donositelje odluka u znanstvenoj i ljudskoj istraživačkoj zajednici – inženjere, znanstvenike, poduzetnike, učitelje, predstavnike agencija i donositelje političkih odluka. Nakon Konferencije GLEX 2012. u Washingtonu, Sjedinjenim Američkim Državama i GLEX-a 2017. u Pekingu, Kini, GLEX 2020 ima za cilj ispitati nedavne postignuća i trenutne izazove u istraživanju svemira, kao i pružanje platforme za poticanje međunarodne suradnje i promicanje istraživanja svemira na globalnoj razini. GLEX 2020 sadržavat će otvaranje događaja; nekoliko plenarnih događaja i ključna predavanja; program Globalnog mreženja (GNF) i atraktivan socijalni i mrežni program uključujući dobrodošlicu i svečanu večeru. GLEX 2020 također će imati tehnički program sa sjednicama u nekoliko paralelnih tehničkih tokova. Poziv za radove bit će otvoren do 3. siječnja 2020. godine. Molimo vas da podijelite ovaj rok s kolegama koji bi mogli biti zainteresirani.

Pozvani ste da online podnesete sažetke na IAF Restricted Area www.iafastro.net na sljedećih 12 tema:

 1. Međunarodna suradnja za istraživanje svemira
 2. Istraživanje Mjeseca
 3. Istraživanje Marsa
 4. Istraživanje bliskih asteroida Zemlji
 5. Istraživanje drugih destinacija
 6. Prijevoz u svemiru
 7. Ključne tehnologije
 8. Izazovi podrške životu / medicinske podrške za ljudske misije
 9. Svemirske stanice
 10. Resursi u svemiru
 11. Pripremne aktivnosti na zemlji
 12. Prevazilaženje društvenih problema za istraživanje svemira

Ako želite saznati više, posjetite službenu web stranicu GLEX 2020: www.glex2020.org

Kao član IAF-a, ohrabrujemo vas da promovirate ovu uzbudljivu konferenciju IAF-a unutar vaše zajednice. Vaša podrška pomoći će nam stvaranju svijeta koji istražuje svemir u korist čovječanstva!

Molimo vas da pronađete priloženi GLEX 2020 banner, fotografiju mjesta održavanja GLEX-a i GLEX 2020 logotip za vašu upotrebu. Pozivamo vas da promovirate Globalnu konferenciju istraživanja svemira #GLEX2020 unutar vaše zajednice na društvenim mrežama, na vašoj web stranici i u vašim novinskim izdanjima. Stvorili smo sljedeći tekst koji možete koristiti:

Dođite na Globalnu konferenciju istraživanja svemira #GLEX2020 koju organizira IAF, koja će se održati u Sankt Peterburgu, Ruska Federacija, od 9. do 11. lipnja 2020. Pošaljite svoj sažetak do 3. siječnja 2020. Posjetite www.glex2020.org kako biste saznali više.

Javite nam ako postoji nešto što možemo učiniti kako bismo vam olakšali dijeljenje ovih informacija.

Radujemo se susretu s vama u Sankt Peterburgu na #GLEX2020!

Povezane novosti

Budi prvi koji će uhvatiti signal Europskog studentskog Zemljinog orbitera – lansiranje 3. prosinca

Vrijeme je da se pripremite za osluškivanje svemira. Kako bi proslavili lansiranje Europskog studentskog Zemljinog

Adria Space Conference, 12-13. 05. 2022.

Osnovna dilema u planiranju osvajanja Svemira je jesu li to ljudski poduhvati ili dopuštamo da

Budućnost tržišta dronova

Goldman Sachs ima najvišu prognozu = $100B USD do 2020 (od toga 70% za vojsku)